Кънев: ДПС се препозиционира, за да управлява с ГЕРБ

Реформаторският блок настоява за незабавни предсрочни избори. Според Радан Кънев днешната заявка на Лютви Местан е опит ДПС да се препозиционира вдясно и да управлява след изборите заедно с ГЕРБ.

Това, което наблюдаваме днес от страна на ДПС е опит на мафията да се препозиционира на предсрочни парламентарни избори и да остане във властта. Това е големият риск, пред който България е изправена, наред с огромните корупционни бюджетни рискове. Топката в момента е в президентската институция. Там е мястото, където може да бъде внесено спокойствие и за темпа на прекратяване мандата на настоящия парламент и провеждане на предсрочни избори, и за решаване на бюджетните проблеми и подготовка на бюджета за следващата година, и за бързи действия за предотвратяване на кризата с еврофондовете, която е най голямата опасност, пред която сме изправени, коментира Кънев, цитиран от БНР. 
Има изобилие от данни и то двустранни в тази посока - за коалиция между ГЕРБ и ДПС. Сигнали се подават системно от двете страни. Това е огромен риск за България и за всеки български гражданин, отбеляза Радан Кънев.

 

Станете почитател на Класа