Бареков похвали Местан, че е разчел правилно знаците от Брюксел

Лютви Местан явно правилно е разчел знаците, които му дават от Брюксел. Това заяви лидерът на България без цензура Николай Бареков по време на брифинг в парламента. Заедно с част от заместниците си Бареков коментира призива, даден по-рано днес от лидера на ДПС да има предсрочни избори до края на годината.

Господин Местан засега се оказва измежду тримата, които можеха да кажат тези думи – Станишев, Орешарски и той, най-хитрият, може би и най-умният. Това е нещо, което ще успокои обществото, донякъде и партиите, допълни още Бареков.

Той обясни, че вече е бил в Брюксел, където е разговарял с ЕНП, имал е много сериозни срещи и заседания на Бюрото на европейските консерватори и реформисти. Срещнал се е с лидера на Либералите Ги Верхофстад, с когото водили разговори как биха могли да се ситуират там, така че да не са с ДПС на едно място.

Има чуваемост в Европа, че тук кризата е сериозна и дълбока и явно господин Местан тези знаци ги е разчел правилно, за разлика от Станишев, който уж е лидер на европейска партия, а не разбира какво се случва в България и Европа, подчерта Николай Бареков.

Той добави, че България без цензура е готова за тези избори.

Станете почитател на Класа