Сидеров бил на тайна среща на европейски крайнодесни с руски фундаменталисти

В събота във Виена са е провела тайна среща между представители на западноевропейски крайнодесни партии и ръководители на руското фундаменталистко евроазийско движение на тема: "Спасяване на Европа от либерализма и гей-лобитата". Това съобщава в сряда швейцарският вестник "Тагес Анцайгер", цитиран от Медиапул. По информация на изданието на секретната среща е присъствал и лидерът на "Атака" Волен Сидеров.

Същият ден във Виена десетки хиляди души се събраха на благотворителния бал "Life Ball", който е най-голямото европейско мероприятие в подкрепа на болните от СПИН. Недалеч от там в двореца на лихтенщайнските князе се е състояла сбирката на ултрадесните с руските националисти и християнски фундаменталисти, пише вестникът.

"Тагес Анцайгер" твърди, че независимо, че сбирката е била секретна, вестникът е получил потвърждение от два независима източника.

Официалната тема на сбирката е била 200-годишнината от Виенския конгрес, на който се създава т.нар. Свещен съюз, а континентът преживява "век на относително спокойствие и геополитическо равновесие". Но на събирането повече се е говорило за бъдещето, а не за историята.

Домакин на срещата е бил руският олигарх Константин Малофеев и фондацията му "Свети Василий Велики". Сред гостите е бил главният идеолог на евразийското движение Александър Дугин, художникът-националист Иля Глазунов.

Френският "Национален фронт" бил представен от Марион Марешал-Льо Пен, племенница на Марин Льо Пен, както и историкът Емерик Шопрад, който бе избран за евродепутат. Там са били още испанският принц Сикс-Хенрих Бурбон Пармски, един от лидерите на карлисткото движение в страната, от Швейцария - Серж дьо Пален, директор на женевска финансова компания и съпруг на наследницата на "Фиат" Маргарита Аниели дьо Пален.

Австрия била представена от лидера на Австрийската партия на свободата Хайнц Кристиян Щрахе, заместникът му Йохан Херцог. От България там е бил Волен Сидеров. Имало е и крайно десни от Грузия, Хърватия, Русия и един католически свещеник.

Според "Тагес Анцайгер" участниците поели ангажимент да пазят разговорите си в тайна.
Звездата на сбирката е бил Александър Дугин, 56-годишният публицист от Москва, съосновател на национал-болшевишката партия и главен идеолог на евразийското движение, твърди "Тагес Анцайгер".

В телевизионно обръщение през април Дугин предложи "Европа да стане руски протекторат по мирен път и по този начин да бъде защитена от еднополовите бракове, Pussy Riot и от самата нея".

"Нас ни поддържа проруската пета колона в Европа. Това са европейски интелектуалци, които искат да заздравят своята идентичност", казва Дугин тогава. "Тагес Анцейгер" се е опитал да разговаря с някои от участниците, но те са отказали подробности, тъй като мероприятието е било частно.

39-годишният домакин Малофеев е направил състоянието си благодарение на инвестиционния фонд Marshall Capital. Той има и фондация в подкрепа на болници, училища и православни храмове. Руски издания подозират Малофеев, че финансира бунтовниците в Източна Украйна. Следващата среща на крайно десните и руснаците е планирана през януари в Москва.

Станете почитател на Класа