Миков призова Борисов да си прибере кафеварката

Председателят на парламента Михаил Миков за пореден път призова депутатите от ГЕРБ да освободят стаята в парламента, доскоро заемана от лидера на партията Бойко Борисов.

"Докато сте в пълен състав, да ви кажа до края на седмицата да си съберете багажа", обърна се Миков от парламентарната трибуна към групата на ГЕРБ. И добави, че му е омръзнало два месеца да им праща писма.

В средата на май Борисов се оплака, че е намерил кабинета си в парламента заключен и запечатан и не може да си вземе любимата кафеварка. Тогава Миков отговори, че е издал заповед ГЕРБ и "Атака" да освободят по една стая в парламента "за постигането на по-справедливо разпределение на наличните площи" и от ГЕРБ са имали два месеца да си изнесат вещите, въпреки че срокът в заповедта е пет дни. Преди седмица той уточни, че стаята на "Атака" ще бъде предоставена на независимите депутати, а тази на ГЕРБ ще се ползва от администрацията на парламента.

"Само говорите за вашата кафеварка, а очевидно не проявявате никакъв интерес към нея, само пред медиите говорите", обърна се днес Миков към Борисов. И обясни, че е поканил депутатите от ГЕРБ с писмо да дойдат в удобно за тях време, да се опишат вещите им и да бъдат изнесени. "Докога ще занимаваме обществото с вашата кафеварка?", попита той.

От ГЕРБ му отговориха с викове "Оставка" и тропане по банките, в което се включиха и Борисов и заместникът му в ГЕРБ Цветан Цветанов.

Призивът на Миков депутатите на Борисов да си съберат багажа беше отправен, докато се гласуваше предложение на ГЕРБ за изслушване на здравния министър Таня Андреева за проблемите в спешната помощ. То беше отхвърлено от мнозинството, а Десислава Атанасова (ГЕРБ) се възмути, че за управляващите е по-важен Законът за защита на растенията, отколкото здравето и живота на хората.

Отхвърлено беше и друго предложение на ГЕРБ – за изслушване на просветния министър Анелия Клисарова.

Станете почитател на Класа