ДПС предлага Станислав Анастасов за екоминистър

Станислав Анастасов е предложението на Движението за права и свободи (ДПС) за нов министър на околната среда и водите. Новината съобщи лидерът на ДПС Лютви Местан в кулоарите на Народното събрание.

Местан вече е разговарял по темата с премиера Пламен Орешарски, съобщи той и припомни, че въпросът за ремонт на кабинета е в полето на правомощията на премиера.

Утре ДПС свиква нарочна пресконференция в зала "Запад" на Народното събрание във връзка с вота на недоверие, внесен от ГЕРБ и по темата за контролирания плавен преход на политическия процес, обясни Местан.

"Ще дешифрираме този израз, защото от вчера насам чувам оценки, че позицията ни не е била съвсем ясна. Утре ще доизясним позицията по този въпрос. Моля ви, не ме карайте да коментирам намерения, искам да коментирам реални мотиви и така разговора ни ще бъде по-съдържателен", призова Местан.

Въпреки твърденията за преяждане с власт ДПС няма никакви амбиции за разширяване на властовите си позиции, категоричен бе за пореден път Местан.

На въпрос дали остава на едни позиции с БСП, Местан отвърна, че въпросът с дълбочината на промените в кабинета са по-скоро следствие от идеята за хоризонта, който стои пред този кабинет. "Утре ще говорим по всички тези въпроси. Ще ви изненадам с толкова ясни и конкретни отговори, които да бъдат ясни на всички", закани се Местан.

Лидерът на ДПС посочи, че все още очаква среща със Сергей Станишев. По отношение на вота на недоверие за финансовата политика, който обещаха да внесат утре от ГЕРБ Местан отвърна, че би могъл да го коментира, когато се запознае с мотивите.

Станислав Анастасов е вицепрезидент на Световния Младежки Либерален Интернационал. Той е роден на 05.06.1983 година и беше под №6 в листата на ДПС за евроизборите. Предложението за нов министър на околната среда и водите идва, след като на пресконференцията след края на изборния ден на 25 май Делян Пеевски от ДПС обяви, че се отказва от депутатското място в Брюксел и неговото място ще заеме настоящата министърка на околната среда и водите Искра Михайлова.

Станете почитател на Класа