Манолова: Левицата не усеща, че БСП управлява

За БСП управлението не е на всяка цена", каза пред бТВ заместник-председателят на Народното събрание и депутат от БСП Мая Манолова.

"Ще подкрепяме правителството, ако то предприеме мерки в определени сфери, важни за избирателите на БСП, като ускоряване на икономиката, реиндустриализацията, повишаване на заетостта, доходите, въвждане на пенсионната реформа", допълни тя.

Според Манолова основната причина за загубата е, че избирателите на левицата нямат усещането, че БСП управлява.

"Въпреки че бяха направени някои неща в социалната сфера и в икономиката, но това не се артикулира достатъчно", каза тя. БСП очаква анализ и отчет за направеното от правителството за изминалата година.

В същото време паралелни анализи ще бъдат направени на "Позитано" за това дали кабинетът на Пламен Орешарски изпълнява предизборните обещания.

Според нея хората не се интересуват от това как се казва един или друг министър, а какво се случва в живота им. "Необходими са промени в секторните политики и в цялостната политика на правителството", допълни депутатът.

Мая Манолова призна, че ситуацията в БСП след загубата на изборите е "тежка и неприятна".

"Никой не обича да губи, но ние не сме едноличен орган, в който някой да каже кой трябва да подаде оставка, кой е виновен за ситуацията, в която се намираме. Ще има заседание на един висш, наш форум, какъвто е Националният съвет", добави тя.

"Сега това, с което се занимаваме е да правим е да правим анализ за това какви са причините за изборната загуба, правим анализи по места. Няма никаква неотложна необходимост да се вземат някакви спешни, екстремни мерки. "Лов на вещици" в БСП няма да има, ще има сериозен анализ за причините за изборната загуба и мерки как да върнем енергията и активността в партията", обясни Мая Манолова.

Станете почитател на Класа