Бареков иска "Чисти ръце" и за медиите

„Протестна мрежа" е маша на определени тъмни кръгове в обществото, които желаят да управлява олигархията,

а не една партия от млади професионалисти като ББЦ. Така лидерът на „България без цензура“ Николай Бареков коментира нападките на Антоанета Цонева срещу него и партията в национален ефир.

В момента нямаме отговор на въпросите кой говори и кой изпраща „кака Цонка“ в студиото на Би Ти Ви, за да ръси откровени глупости, подчерта Бареков. „Законът „Чисти ръце“ трябва да обхване и българските медии, за да е ясно кой и какви кръгове обслужва! Единствената партия без медии и без каквото и да било медийно влияние е „България без цензура", а ние показваме, че можем да растем и да получаваме доверието на хората, заяви той.

Бареков е категоричен, че след предсрочните парламентарни избори „Чисти ръце“ в медиите ще бъде приоритет.

Този закон ще бъде приложен и в неправителствените организации, за да е ясно кой говори!, обяви лидерът на ББЦ.

Относно въпросите за начина на финансиране на партията, той обясни, че няма зад гърба си нито медия, нито банка.

„Сам съм, с 250 000 избиратели и това, което ни прави силни е моето място в Европейския парламент. Атаките срещу нашите членове, които са ни дарявали средства, включително бизнесмени със сериозни доходи от различни краища на България, целят те да бъдат държани в страх, че едва ли не държавата и данъчната машина ще ги смаже заради тези дарения“, обясни той.

Бареков обяви и идеите си за промени на правилата за финансиране на партиите и медиите.

„За партиите ще отпаднат държавните субсидии и ще разрешим само дарителски кампании и то с ясни договори, дори когато бизнесът дарява средства, за да се знае кой говори и кой плаща? Специално за медиите ще искам въвеждането на данъчни преференции, да не се плаща данък печалба, а даренията за тях да не бъдат облагани“, съобщи лидерът на ББЦ.

Той посочи, че целта на тези промени е подкрепа на свободата на словото. Бареков призова правителството и Сергей Станишев да си подадат оставките, за да бъдат насрочени предсрочни парламентарни избори за 26 октомври и това да е датата на промяна в държавата.

Станете почитател на Класа