Буруджиева: Не зададохме темпа на министрите

Не зададохме темпа по отношение на министрите. Те бяха глезените деца, но ние ги разглезихме, те не са виновни”. Това коментира в ефира на Нова ТВ депутатът от Коалиция за България Татяна Буруджиева. Тя изтъкна, че при анализа на причините за резултатите от евровота основният извод, до който е стигнало ръководството на социалистите е, че има голямо забавяне в темпа на работа на правителството. По думите й, обаче, самокритиката в БСП е на първо място и партията ще предприеме действия и по отношение на себе си.

Изпълнителното бюро ще обсъжда какво иска да постигне БСП и с какви политики, каза Буруджиева. Депутатката посочи, че правенето на социална политика не е в натюрела на едно експертно правителство и обясни: „Повечето от министрите, като експерти, предпочитат по-рестриктивни политики. По-лесно е да вървиш по отъпкания път на една дясна политика”.

Среща между ръководствата на двете партии, подкрепящи правителството – БСП и ДПС – е имало, въпреки думите на лидера на ДПС Лютви Местан в четвъртък, че очаква тепърва такава среща, разкри Татяна Буруджиева.По думите й има „сериозни различия“ между БСП и ДПС по отношение на пенсионната политика.

„Позицията на БСП е, че става въпрос за политики и когато се договорят тези политики с ДПС – онзи, който има куража да ги изпълнява, ще ги изпълнява”, прогнозира Татяна Буруджиева. Според нея БСП няма проблем с евентуалното провеждане на предсрочни избори. По думите й, ако не можем да поддържаме темп за това какво трябва да се направи за хората, трябва да отидем на такива (избори).

Депутатката коментира и дали е нужна оставка на председателя на БСП.

Лидерът Сергей Станишев единственият политик, който винаги е имал и своя изход, но няма да подава оставка на този етап, каза Буруджиева.

Станете почитател на Класа