Бареков обяви състава на правителството в сянка

ББЦ излъчи правителство в сянка и обяви, че запазва коалицията с ВМРО, ЗНС и Гергьовден и за следващите избори, които трябва да са предсрочни и не по-рано от тази есен.

Избрахме правителство в сянка, за да покажем, че ако се наложи, още сега можем да извадим достатъчно качествени кандидатури и да управляваме, каза Бареков. Той представи номинациите на ББЦ с уговорката, че тук не са включени евентуалните кандидатури на коалиционните партньори от ВМРО, ЗНС и Гергьовден.

Бареков посочи, че Румен Йончев може да е прекрасен министър на земеделието, Любен Дилов-син - на културата, Красимир Каракачанов на отбраната, а Драгомир Стефанов е подготвен кадър за финансите.

Самият Николай Бареков, който отдавна обяви, че е бъдещият премиер на кабинет на ББЦ, е номиниран заедно със Светлин Танчев и за поста външен министър.

Танчев пък е одобрен от членовете на Изпълнителния съвет и да оглави евентуално финансовото министерство заедно с Хари Гарабедян, като един от двамата ще е зам.-министър.

Независимият депутат Светлин Танчев е избран от ръководството на партията и за нов зам.-председател на ББЦ и вече е партиен член, обяви Бареков. Танчев ще бъде и областен лидер на София.

За икономиката, социалната политика и енергетиката пленумът на партията издигна кандидатурите на зам.-шефа на ББЦ Рада Коджабашева, лидера на Евромайки Калина Крумова, председателя на сливенската организация Георги Балабанов и заместника на Бареков - Ангел Славчев.

Номинацията за здравен министър е на д-р Христо Бозов, бивш кандидат-кмет на Варна.

За сферата на националната сигурност, служби, отбрана и МВР ББЦ има няколко кандидатури - генералите Николай Радулов, Димитър Цветков и Валери Григоров, както и зам.-председателя на партията Росен Петров, който отдавна бе посочен за вътрешен министър.

Регионалната политика ще бъде поверена на главния секретар на ББЦ Стефан Кенов, благоевградския лидер на партията Рашко Димков и Ивелина Йосифова, общински председател в Габрово.

За младежката политика ще отговаря лидерът на младежката организация и шеф на пресцентъра Никола Митев.

Образованието и културата са поверени на проф. Мирослава Кортенска. Юристите Катя Иванова, Дяко Дяков и Васил Иванов са изборът на партията за правосъдното министерство, като един от тях ще бъде член на ЦИК.

Станете почитател на Класа