Татяна Дончева: Имат много здраве тия, дето чакат Станишев да се махне

Приключиха евроизборите, структурира се Европарламент. Има един месец, в който новоизбраните да си ушият нови костюми. Това заяви пред Нова телевизия Татяна Дончева, лидер на "Движение 21" на въпрос какво се урежда в политиката в момента.По думите й когато си загубил изборите не искаш да говориш. „В БСП протичат процеси, свързани с вдигането на партията на крака", каза тя.

„Има много хора, които смятат, че единственият начин Сергей Станишев да освободи председателския пост в БСП е като замине в Брюксел. Ама имат много здраве", каза Дончева.

Тя смята, че лидерският пост в БСП не е открит. Според нея кариерата на Станишев в Брюксел не означава освобождаване на председателския пост в БСП. „Един куп хора, които много биха искали Станишев да се махне, но не миха си мръднали пръста за това, искат той да си отиде сам. Няма да се случи. Мястото в БСП дава възможност на Станишев да продължава да реди конгреси, листи, депутати, делегати, сделки. Няма причина да се отказва от това. А те нямат механизъм и мнозинство, по които да га принудят да напусне поста", категорична беше тя.

„Докато Станишев е начело на БСП, Бойко и Боковците ще са щастливи", добави Дончева.

На въпрос възможни ли са предсрочни избори тя отговори, че парламентът се мъчи с набирането на кворум, със законодателната програма и виси на кантар. „Това предполага, че мандатът на правителството трябва да се съкрати", каза Дончева. Според нея обаче това правителство и тази олигархична група, която го е наредила, има да довършва определени сделки. А за това трябва време. „Това може да означава до края на годината, или до ранната пролет догодина, защото от октомври влиза бюджетната процедура и не е разумно в този момент да се разпуска кабинета", заяви Татяна Дончева.

Станете почитател на Класа