Плевнелиев ще присъства във Варшава на 25-годишнината от демократичните промени

Президентът Росен Плевнелиев ще присъства във Варшава на тържествена церемония по повод отбелязването на 25-годишнината от демократичните промени в Централна и Източна Европа, съобщават от прессекретариата на държавния глава. Двудневното работно посещение в Полша ще се състои на 3 и 4 юни.

В тържествената церемония във Варшава ще участват президентът на САЩ Барак Обама, държавните глави на Германия и Австрия - Йоахим Гаук и Хайнц Фишер, както и президентите на страните от Централна и Източна Европа.

Очаква се на честването да присъства и избраният за президент на Украйна Петро Порошенко. Домакин на събитието ще бъде президентът на Република Полша Бронислав Коморовски.

На работна среща всички президенти ще обсъдят въпросите, свързани с кризата в Украйна, енергийната и европейска сигурност.

На 3 юни във Варшава Росен Плевнелиев ще присъства на връчването на първата награда „Солидарност", която е присъдена на лидера на кримските татари Мустафа Джемилев.

На 4 юни президентът Плевнелиев ще участва в тържествената церемония, с която ще бъде отбелязана 25-ата годишнината от политическите промени в Полша и в държавите от Централна и Източна Европа.

Станете почитател на Класа