Първанов: Хората искат АБВ да се превърне в партия

Превръщането на АБВ в партия се налага от волята на хората, на членовете и симпатизантите на движението. Те вече се чувстват като част от едно семейство, категоричен бепрезидентът и лидер на АБВ Георги Първанов.

В „Нека говорят" по БТВ Първанов коментира, чепредсрочните избори вече са закъснели.

Кабинетът е слаб и неефективен. Причината не е в кадрите, а в състоянието на партиите, които го подкрепят и особено на тази, която е мандатоносител и която приема ДПС да диктува всичко в държавата, убеден е президентът.

По повод част от отправените в посока на АБВ обвинения от страна на ръководството на БСП за поредния си изборен провал Първанов изтъква, че социалистите продължават да търсят причините във външни фактори, вместо да се попита дали след поредната загуба все още притежава доверието на собствените си съпартийци.

„Според вас ние сме разколебали избирателите на БСП, а не 9-те поредни загуби на нейния председател? Ние сме разколебали избирателите на БСП, а не неубедителното управление? Това е дефицит на отговорност", посочи Първанов.

Той бе категоричен, че в подобни моменти на изпитание всеки достоен лидер е длъжен да признае грешките сии да поиска доверие от своите съпартийци, вместо за пореден път да посреща „на нож" всеки дебат за грешките, допуснати в управлението на левицата.

Станете почитател на Класа