И Бареков иска вот на недоверие

Подписка за нов вот на недоверие ще започнат независимите депутати, които подкрепят "България без цензура", обяви в Бургас лидерът на партията Николай Бареков. Той ще е в сектор "здравеопазване", уточни Бареков.

"Но не тежката артилерия Деси Атанасова да ми се разхожда там в поредната си рокличка в парламента. Тя е виновна за вдигането на цените на лекарствата. А да се говори смислено. Защо и ГЕРБ, и БСП, и ДПС се провалиха в българското здравеопазване. И тук ще искам подкрепа от младите хора в БСП, искам да чуя мнението на Кадиев, на Страхил Ангелов. Обръщам се и към почтените хора в ГЕРБ, които не трябва да забравят, че по времето на г-н Борисов 500% се вдигнаха цените на лекарствата. Но искам тяхната подкрепа за този вот. Той ще е вот на недоверие към Орешарски, но темата трябва да е здравеопазване", каза Бареков. И попита как е възможно в София да има 14 линейки и 150 лимузини в Народното събрание.

Николай Бареков подчерта, че стратегията му сега ще е "вот до дупка" и я предлага на младите от БСП и ГЕРБ, защото "този парламент трябва да бъде спрян".

Той добави, че няма да работи с ГЕРБ, докато Цветан Цветанов в е партията. "Той има присъда, макар и на първа инстанция. Той е един доказан престъпник. Припомням изказването на Борисов, че каза, че когато Цветанов има присъда, той ще го махне от партията и от щаба. Той вече е с влязла присъда. Борисов трябва да се разграничи от него, в противен случай ГЕРБ потъва", добави Бареков.

Относно коментара на Бойко Борисов, че е "време разделно" и да не го питат повече за национално съгласие, Николай Бареков подчерта, че именно сега е времето за национално съгласие.

"Но нека то да стъпи на някакви принципи. Съгласен съм да седна с тези политически лидери на една маса. Да дебатираме вотът на недоверие за здравеопазване. С Лютви Местан, със Станишев, който продължава да стои най-нахално в БСП, и с Борисов, да се разберем за дата за предсрочни избори. Но да кажеш, че е настъпило "време разделно", това означава, че е настъпило турско робство ли? Но с Цветанов няма да седна", добави Бареков.

Той поясни, че иска дебатът да се прехвърли от парламента към президента. Да се направи Консултативен съвет по национална сигурност и да се изработи стратегия как да се излезе от тази криза.

Станете почитател на Класа