Атанасов: БСП да излязат от властта, иначе ДПС ще им изпият кръвта

При дебатите около вота на недоверие в парламента лидерът на ДПС Лютви Местан заяви, че политическите реалности са такива, че няма вариант правителството на Пламен Орешарски да изкара мандата си.

"Страната ни се нуждае от незабавни парламентарни избори не заради политиците, а защото тази сериозно разклатена политическа среда е най-благодатна за тежки корупционни схеми. В тази връзка вчерашното поведение на Местан на практика е провокация точно към това", коментира в "Здравей, България" по Нова телевизия бившият шеф на НСО Атанас Атанасов.

"С БСП и със Станишев на този етап като управление е свършено. И ако разумните среди в партията си дават сметка в какво се въвличат, те имат най-голям интерес от бързи избори, за да излязат от властта и да си оправят партията. Иначе ще се случи като НДСВ - ДПС ще им изпие кръвта до край", на мнение е Атанасов.

Според него думите на Лютви Местан са класически ход за разклащане на властта, а ДПС е единствената партия в България, която покачва доверието си "чрез консумация на властта".

"ДПС не е оттеглило подкрепата си към кабинета и не става въпрос за предсрочни избори, поне засега. За да продължи да работи, това правителство трябва да направи сериозни реформи и да покаже по-голяма активност. За това обаче се изисква спокойствие в парламента и подкрепата на обществото", на мнение е журналистът Валерия Велева.
Относно резултатите от евровота в неделя, социологът Мира Радева коментира, че ДПС стремглаво покачват гласовете си.

"Когато видиш резултатите след изборите по секции, виждаш много ясно откъде идва това - от ромските махали. Те гласуват основно за две партии - на първо място ДПС и след това за БСП", заяви Радева.

"Аз се потресох от неспособността на комисиите по места да решат който и да било проблем. Това бяха абсолютно нови и неподготвени хора, които не знаеха какво да правят. Според мен подмяната им беше с цел увеличаване броя на фалшивите бюлетини", допълни социологът.

Според нея единственият шанс да се спасим от тази ситуация е незабавно въвеждане на мажоритарния вот.

"Наркомрежите бяха включени в тези избори. Имам категорични доказателства, но на този етап няма да говоря с имена. Познавам подземния свят и знам кой с кого работеше на тези избори. Това е страшно за държавата", коментира от своя стара Атанас Атанасов.

"Развратът на тези избори бе толкова тежък и зловещ, че ние оттук нататък няма да може да правим нормални избори", на мнение е Валерия Велева.

Станете почитател на Класа