Бареков: Сътрудничество с БСП и ГЕРБ, но без Станишев и Борисов

Бихме си сътрудничили с ГЕРБ и БСП, но без техните сегашни ръководства. "България без цензура" би работила с всички политически партии, стига да подкрепят "Чисти ръце" и по демократичен път да се освободят от амортизираните и провалени политици. Искаме диалог с БСП и ГЕРБ, но призоваваме тези партии да ревизират поведението на своите стари лидери Станишев и Борисов, заявяват от партията на Николай Бареков.

Сергей Станишев трябва незабавно да напусне политиката, а не да мисли за поста еврокомисар. Това е безсрамна търговия с националните интереси. Борисов и Цветанов трябва да го последват и да минат през "Чисти ръце". На този етап трябва да има национален консенсус за предсрочни избори и датата на тяхното провеждане. ББЦ иска свои представители в ЦИК, РИК и СИК, за да гарантира прозрачност. Нека Местан и Станишев не експериментират с народа, като удължават живота на кабинета "Орешарски" до датата на предсрочните избори.

Единственият вариант на партиите да оцелеят е да съставят надпартиен служебен кабинет, в който да попаднат почтени хора, които да гарантират прозрачност и професионализъм. По същия начин трябва държавнически да се подходи към избора на еврокомисар, като първо видим ресорите, за които страната би отговаряла.

Кандидатурите на Сергей Станишев и Кристалина Георгиева, освен че са абсолютно спорни от професионална и морална гледна точка, са и политически пристрастни и конюнктурни, което ги прави невалидни от гледна точка на днешната конфронтационна и изострена политическа ситуация. Време е за държавни мъже, а не за политически въжеиграчи с интересите на държавата и народа, заявяват още от ББЦ

Станете почитател на Класа