Найденов: Изпълнили сме ангажиментите към военнопатриотичните съюзи

Социална кухня откри днес в Хасково министърът на отбраната Ангел Найденов.

„Гледам на откриването на социалните кухни като на дължима отговорност от страна на Министерството на отбраната и на признателност и уважение към хората, отдали живота си в служба на Отечеството", каза при откриването Найденов.

Това е втората социална кухня, изградена от встъпването му в длъжност, като предстои откриването на още една във Видин, с което техният брой става 26. „Министерството на отбраната осигурява храна за над 1000 души, което е жест към хората в затруднено материално и здравословно положение", допълни министър Найденов.

По-рано днес той проведе среща с представителите на четирите регионални организации на военнопатриотичните съюзи. „Това е поредната от станалите традиционни срещи, които провеждам с членовете на воннородолюбивите и военнопатриотичните съюзи от цялата страна, защото съзнавам отговорността на Министерството на отбраната към хората, които са отдали живота си на армията", каза Найденов.

Министърът подчерта, че редица въпроси в социалната сфера, останали нерешени в последните четири години, вече са реализирани от Министерството на отбраната с помощта и на Комисията по отбрана към Народното събрание.

В отговор на многобройните въпроси, свързани със социалните придобивки за членовете на съюзите, министър Найденов коментира, че предишното ръководство на Министерството на отбраната ликвидира глава "Социална политика" в ЗОВС .

„Беше изключително трудно за толкова кратък срок да възстановим огромна част от това, което беше зачеркнато и да мислим за нови стъпки", каза министър Найденов и подчерта, че въпреки това са реализирани 10 конкретни социални стъпки, с което са изпълнени поетите ангажименти.

Станете почитател на Класа