Бареков: ГЕРБ и ДПС имат сценарий да правят кабинет в този парламент

За мен има сценарий този парламент да не се разпуска, а ГЕРБ и ДПС да направят правителство. Това обяви лидерът на ББЦ Николай Бареков в интервю за ПИК. Според него само така може да се обясни нежеланието за предсрочни избори, което Бойко Борисов демонстрира в последните дни. Според Бареков старите приятели Доган, Местан и Борисов са изпратили Делян Пеевски в Брюксел, за да договорят коалицията си без някой да им пречи. „Това е поредният цинизъм на Бойко Борисов, който беше верен слуга на ДПС, докато беше главен секретар на МВР, а след това докато управляваше България, ДПС му беше верен съюзник”, каза лидерът на ББЦ.

Според него, ако се стигне до такава псевдокоалиция народът ще накаже авторите й горчиво и ББЦ ще спечели 120 депутати в следващия парламент. 

„След това ще проведем реформа – намаляване от 240 на 120 на депутатите, вдигане на доходите на българските пенсионери, като се увеличат пенсиите им с 20%, безплатно здравеопазване и безплатни лекарства за децата, майките, пенсионерите и хората с увреждания”, казва още Бареков.

Той обясни, че е обиколил 5 пъти страната през последните месеци и е видял както безнадежността, така и позитивни очаквания. Според лидера на ББЦ, обаче, народът се е оказал подведен от българските политици. „И Иван Костов излъга българските граждани. Той беше казал: "Обещавам ви да бъдете в Европа най-бедни, но щастливи". Но българите станахме по-бедни, отколкото преди това. Г-н Борисов се подигра с българския народ.  Той беше избран с огромни надежди, но вместо да работи за младите хора, майките и пенсионерите, той забогатя неимоверно и ограби народа с магистралите, които така и не построи. За Сергей Станишев мога да кажа, че е един най-обикновен популист, който подведе избирателите на БСП и ги излъга за пореден път  обобщи Бареков.

Според него от списъка на виновниците за хала на българите не трябва да бъде изпускан и Георги Първанов, който дал властта на Доган, а днес цинично се прави на нов политик.

Станете почитател на Класа