Мартин Димитров: Без обединение ще има крах на десницата

Крах на десницата, ако няма обединение вдясно. Това прогнозира в четвъртък бившият лидер на СДС Мартин Димитров пред БНТ. Той беше категоричен, че ако не се намери начин десницата да се яви заедно на парламентарните догодина, има огромна опасност да се случи мечтата на БСП - българският политически живот да се състои от ГЕРБ, БСП и ДПС.
За пореден път десницата прави много сериозна грешка - разделя се, изтъкна Димитров и подчерта, че тя трябва да е заедно. По думите му партиите вдясно са поели пътя на разделение, който е програмиран с цел да няма нито СДС, нито ДСБ в следващия парламент. Една от причините за този „сценарий" според него е фактът, че сините са неудобни на управляващите. За пример той посочи, че СДС са били против АЕЦ „Белене" още преди години и то в момент, в който ГЕРБ са продължили финансирането на проекта.

Запитан дали ако все пак политическите сили вдясно не намерят начин да се обединят, това означава, че има риск те да изчезнат, бившият лидер на СДС беше категоричен: Ако ние не направим нищо, има опасност за неблагоприятно развитие на нещата. Това е ясно за всички. Няма какво да се лъжем.

Ще направим възможното и дори невъзможното да има отново обединение и демократично мислещите хора в България да имат възможност да гласуват, увери все пак той. Тези неща се случват по лесния и трудния начин - лесният е преди изборите, това е умният начин, трудният е след изборите, констатира той.
В тази връзка Мартин Димитров коментира, че според него ГЕРБ не представляват демократична партия и в никакъв случай демократичното в България не се изчерпва с тях.

Станете почитател на Класа