СОС прие промените в наредбата за паркирането

Столичният общински съвет (СОС) прие в четвъртък необходимите документи, които се изискват за преференциално паркиране в центъра на Сохия, да са лична карта, нотариален акт и документ за собственост на кола.
 „Не само собствениците на жилища имат възможност да придобиват този стикер, но и наемателите, както и колите могат да бъдат не само тези, които са собственост на притежателя на съответния договор или нотариален акт, но и лизингови или служебни автомобили”, каза шефката на общинарите от ГЕРБ Малина Едрева.
„Това е винетен стикер, който дава преференции на живущите в центъра да паркират на цени в пъти по-ниски от всички останали, които влизаме в центъра на града. Не е нито данък, нито такса. Това е европейска практика и това е възможност тогава, когато се създават алтернативи, да се направи всичко възможно да се намали притокът на коли и да се ограничи паркирането на коли в центъра на града”, каза още Едрева.
Според приетата наредба живеещите в центъра на столицата ще плащат за винетни стикери по 150 лева на месец за синя зона за живеещите в идеалния център и 100 лева на месец за зелена зона за живеещите в широкия център.
Преди заседанието на СОС около 100-ина граждани протестираха пред сградата на общината на „Московска“ 33 срещу новите правила за паркиране.

Станете почитател на Класа