Съдът постанови арест за Николай Маринов - Малкия Маргин

Съдия Рада Паунова промени мярката за неотклонение за Николай Маринов - Малкия Маргин от „парична гаранция“ в „задържане под стража“, предаде репортер на БГНЕС.
Освен това съдът обяви Николай Маринов за общодържавно издирване. Съдът поиска справка дали Николай Маринов е напуснал пределите на страната, както и дали не се намира в затворите и в следствените арести в страната. Днешното определение на съда подлежи на обжалване в 7 дневен срок пред Софийски апелативен съд.Пред съда бяха представени три писма от Медицинския институт на МВР. Едно от тях съобщава, че Иво Карагеоргиев при постъпването си в института е бил в стабилно здравословно състояние. Карагеоргиев не е бил с вирусна инфекция, както твърдеше болничен лист, представен на заседанието от декември, когато на подсъдимия бе променена мярката за неотклонение от "домашен арест" в "задържане под стража". Съдия Лада Паунова съобщи и за справка от Регионалния център по здравеопазване, като няма нарушение при издаването му. Въпреки това съдията поиска Софийската районна прокуратура да провери цялата история на болничния лист.
Пречка за даване ход на делото днес бе и отсъствието на защитникът на подсъдимия Стефан Рангелов - адвокат Стефан Иванов. Той е уведомил устно съдът, че се отказва да представлява клиентът си. В същото време Рангелов заяви, че двамата са се скарали, но въпреки това държи да бъде представляван от Иванов. Съдът поиска Софийската адвокатска колегия да назначи служебен защитник, а на следващото заседание адвокатът да се яви. Според съдът само подсъдимият може да се откаже от услугите на определен адвокат.
Неявяването на Николай Маринов на делото, по което е подсъдим, го превръща автоматично в беглец от правосъдието. Това каза пред журналисти прокурорът по делото срещу братята Маргини Николай Кокинов. Според Кокинов до момента няма никаква информация за местонахождението на Николай Маринов-Малкия Маргин. Изискана е справка за това дали Маринов е напускал страната, според която става ясно, че това не се е случило. Кокинов не изключи обаче възможността Маринов да е напуснал страната неофициално. Официално Маринов не би могъл да напусне страната, тъй като има забрана. Градският прокурор на София също така не коментира детайли около разследването на убийството на Боби Цанков и връзката на двамата братя с него.
Делото ще продължи на 3 февруари от 9,30 часа.


/БГНЕС /

Станете почитател на Класа