Защитата на Големия Маргин иска да се запознае с материалите срещу него

Мярката за неотклонение на Красимир Маринов-Големия Маргин ще се гледа в 15:30 часа, предаде репортер на БГНЕС.
Причината е, че защитата на Маринов поиска време да се запознае с материалите по делото.
Маринов бе докара около 14:00 в Съдебната палата при засилени мерки за сигурност. Очаква се днес прокуратурата да поиска най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за Маринов. Красимир Маринов–Големия Маргин е обвинен, че е подбудил все още неустановен извършител към убийството на радиоводещия Боби Цанков в центъра на София. Според прокуратурата Красимир Марниов е извършил престъплението в съучастие с брат си Николай Маринов- Малкия Маргин.
БГНЕС припомня, че Боби Цанков бе застрелян на 5 януари около 12.30 ч. на ъгъла на бул. „Стамболийски" и ул. "Самуил”. Цанков бе известен с познанствата си с много фигури от подземния свят. Последният, публично заплашил живота на Цанков преди той да бъде убит, беше Стефан Бонев Сако- сочен за наркобос и наследник на Христофорос Аманатидис-Таки. Сако дори бе арестуван през миналия ноември след оплакване от Цанков, че се е заканил да го убие ако не спре да пише за изчезналия Методи Методиев- Мето Илиянски. В последствие съдът пусна Стефан Бонев срещу парична гаранция от 1000 лева. На 5 януари, няколко часа след убийството на Боби Цанков, бе съобщено, че са арестувани Сако и двамата братя Маргини. По-късно министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов уточни, че е задържан само Красимир Маринов Големия Маргин, а Малкия Маргин се издирва. Стефан Бонев-Сако пък бе пуснат . И до този момент Николай Маринов не е заловен. Но градският прокурор Николай Кокинов каза, че го съветва да яви, като допълни, че „никой не може да се скрие от държавата”
Арестите около смъртта на Боби Цанков бяха съпроводени от няколко работни съвещания между МВР и прокуратурата в СДВР и при главния прокурор, както и от пълно мълчание от страна на държавните обвинители по случая. Сред неофициалните версии за причината, поради която Маргините може да са поръчали убийството на Цанков, бе твърдението, че бившият радиоводещ им е дължал 400 000 лв. Според други информации, той е бил свидетел по все още незапочнало дело срещу двамата за пране на пари.
Срещу Маргините и в момента тече процес в Софийския градски съд. По него те са обвинени в подготовката на убийствата на ген. Любен Гоцев и на покойните вече Иван Тодоров-Доктора и Никола Дамянов. Очаква се Малкия Маргин да се яви доброволно на следващото заседание по това, което е насрочено на 13 януари след неколкократно отлагане.

/БГНЕС/

Станете почитател на Класа