Тежък удар за новите депутати и лъскавите им коли!

Тежък удар за новите депутати и лъскавите им коли!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    25.06.2021
  • Сподели:

Депутатските места за паркиране в центъра на София ще бъдат силно редуцирани. Това реши Столичният общински съвет по предложение на шефа на транспортната комисия Карлос Контрера.

 

В момента по схема депутатите имат 213 паркоместа. Като от тях при старата сграда на Народното събрание са 105 места, а при бившия Партиен дом - 108.

 

Общинарите решиха паркингът при площад "Александър Невски" да бъде изцяло премахнат, уточнява "Монитор". До реконструкцията на пространството ще се обособят до 50 места в "Синя зона", които ще бъдат премахнати след ремонта на площада. Този до новата сграда на парламента пък се редуцира до 50 места за паркиране.

 

Тежък удар за новите депутати и лъскавите им коли!

 

По 100 лв. без ДДС плаща Народното събрание на София по споразумение от 2007 г., става ясно от доклада на Контрера. В договора обаче липсвал срок на действие, а и вече не отговарял на някои нормативни актове, сред които наредбата за организацията на движението в София.

 
Съгласно действащите правила той трябвало да се сключи не с общината, а с Центъра за градска мобилност. Цените също не били актуализирани през годините, а и според наредбата институциите имали право на два пъти по-малко паркоместа спрямо ползваните от парламента, става ясно от мотивите.

Станете почитател на Класа