Капон поиска от Велчев и Калфин проверка за отнетите деца в Асеновград

Лидерът на Единната народна партия Мария Капон поиска вчера от главния прокурор Борис Велчев и външния министър Ивайло Калфин цялостна проверка по случая с отнемането на две деца - Николета и Павел, от баща им в Асеновград в полза на майка им, която е полякиня. Репортаж от събитието бе излъчен по Нова телевизия на 28 май и стана повод за сериозни протести пред полското посолство. Според Капон трябва да се изяснят всички обстоятелства, предшествали скандалната операция по принудителното отвеждане на децата баща им Тодор Василев.
„Николета и Павел Василеви са и български граждани и ние не можем да си позволим да останем равнодушни към тяхната съдба. Длъжни сме да защитим интересите на тези две български деца“, пише независимият депутат до Велчев и Калфин.
„Нямаме данни за неправомерни действия на органите на МВР при случая в Асеновград“, каза в събота председателят на вътрешната комисия в парламента Минчо Спасов. Според него са били изчерпани националните средства за обжалване на това решение. „Имало е опит от страна на българския граждани да препятства изпълнението на решението на българския съд, което е осъществявано по реда на ГПК“, обяви министърът на правосъдието Миглена Тачева.

Станете почитател на Класа