Държавни глави, шамари и комари

Държавни глави, шамари и комари
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    14.06.2021
  • Сподели:

Неделя

Според вас комарът може ли да бъде опасен? Нямам предвид хазарта. Той е напълно пречистен, откакто го няма Божков. Виждате колко по-ведро ни го рекламират сега Рачков и Фики, в сравнение с оня начумерен Захари Бахаров. Стоичков също не би ни подвел, бас слагам. На него винаги много му е пукало за нас и майките ни. Фактът, че е оставил само "съмтаймс уин" от прочутата си фраза, силно ме обнадеждава.

Обаче аз питах за комара буквално. У нас са се навъдили едни грамадни смучещи гадини, не те оставят на мира. Даже законът "Магнитски" не ги притеснява. Та се чудех колко ли са опасни. Бих се обърнал с тоя въпрос към Паразитологията, но вече им нямам доверие, откакто пенсионираха проф. Кантарджиев, само защото имал навършени години за това. А той, човекът, и в най-тежките моменти на пандемията не спря да работи. Най-вече за доброто ни настроение.

Няма ли, питам, някоя гражданска инициатива да го номинира за президент!? Оставям въпроса отворен. За комарите, имам предвид. Не ме мислете за хипохондрик. Просто ми писна от рисковете на здравния "люн"

 

Понеделник

В Конституцията пише, че да си държавен глава на България, трябва да имаш навършени 40 години. Чудя се Стъки, дето се канеше да се кандидатира за поста, да чете ли не може, или да брои. Нищо лошо не казвам. Така или иначе не му е работа да се занимава с дреболии като тия. Особено щом беше готов на саможертва в името на по-величавата цел да ни пази от комунистите. За това, както знаем, не се изисква особено образование. Само малко стаж в МВР евентуално. А Стъки е толкова млад, че и това няма. Затова сигурно толкова го е страх от системата. Ще се научи, спокойно. А комунистите пак ще са тук и на следващите избори, когато вече достатъчно ще е пораснал.

Макар че възрастта не би трябвало да е порок за един президент, ако е мъж на място - вижте Макрон например. Не съдя никого за объркването. Да не съм като Мая Манолова, дето измъкна 10 000 от Борисов само за приказки? Сега поне сме сигурни, че човекът наистина може да плати и повече от 5000 лв., ако реши да се отпусне.

 

Вторник

Изтеглиха жребия за номерата в бюлетините. Пак започват от 1, така че стигат само до 23, да му се не види. Защо на всеки нови избори не продължават от там, докъдето са стигнали на предишните?! Цял живот ли няма да знам какъв скрит смисъл ще бъде намерен, ако партията ти изтегли 69? Такъв хубав знак за коалиционна предразположеност остава неизползван. Чувам, че ако ти куцала партийната нумерология, някои организации ти давали много кофти число на преференцията.

Аз и на тия избори съм извън листите. Ще продължавам все така да работя за развитието на България от социалните мрежи. Почти като националите по футбол. Такъв пердах отнесоха от Франция надвечер, все едно ние сме отговорни за шамара по Макрон. Някаъв психопат го плесна, те на нас си го връщат. Ето затова е хубаво хора като Стъки или Кобрата да са президенти. Виждате как се излагат иначе държавните глави, ако не ги бива в бойните спортове.

 

Сряда

Много са сложни родословните разклонения на Карадайъ. По-голямо дърво е това и от него самия. Нали ходиха до Истанбул на разходка миналата седмица, не във връзка с предстоящите избори или нещо подобно. Та Карадайъ се превъзбуди от красотите на пейзажа и се отплесна много да говори, което винаги носи рискове при него.

Сега се обяснява допълнително. Не бил казвал, че Турция е неговата родина (в смисъл, че там небето е като от коприна и прочее), а че му е родината-майка, демек прародината. Коя е родината-баба не уточнява, нищо чудно да се окаже, че са Тюркските степи и неочаквано да си излезем близки с комшиите по пра-пра-патриотична линия.

Любопитен факт: на турски "пра" е "ер". Затова по бащина линия така се степенува името на почетния лидер в ДПС. Доган тук, Ердоган - там. Тая партия още от създаването си е на принципа на "Опасен чар": родина, милиционер, родина, милиционер.

 

Четвъртък

Помня какъв майтап падна навремето с джиросването на акциите на ФК Левски. Сещате ли се? Тогава Божков още нямаше апетити да прави партия, та малко подигравателно се отнесе към феновете. Спокойно, те забравят, но не забавят. Миг покой нямаше в търсенето на нов собственик и кастингът завърши с някой си Дикинс. Човекът бил страхотен любител на футбола и моловете. Голямо бъдеще имало и за двете в "Сухата река". Освен за лова на шарани, разбира се. Доколкото са останали някакви в мътилката.

Единствения начин да захаресвам ръководството на сините е ако най-накрая си признаят пред всички какви са. Няма страшно, разбираме, че и тяхното е просто любов, просто не покрива традиционната ни представа. Както и да е, толкова сме толерантни, че ще ги приемем по-лесно от другия прайд.

 

Петък

Кьовеши е в България, най-вероятно за да въздаде правда по закона "Магнитски" на всички, които градската десница ѝ посочи. Горе-долу по такъв начин си представяме ние независима съдебна система. Толкова е чудотворен и лечебен чаканият ефект, че аз му викам вече "Маг Нитски". Уви, посещението ѝ е доста скучновато, правдата се отлага за по-късно.

Остава ни утехата, че тепърва ще гледаме по-решителни действия на европейската съдебна система. Имам предвид най-вече арбитрите на Евро 2020/21. На старта Италия победи прародината на Карадайъ. Опитах се да се вълнувам, но не успях истински. Толкова съм завишил очакванита си футболът да е забавление, че тоя мач предпочитам Валери Божинов да ми го беше преразказал, отколкото да го гледам.

 

Събота

Аз моята подкрепа за нетрадиционните и различните я демонстрирах още миналия месец, когато гей проявата не се казваше Прайд, а Евровизия. Къде бяха тогава консервативните защитници на морала да предпазят децата да не гледат?!

Чувам, че СДС били против събитието. Странно, за мен те са истинската организация на дъгата. Още при създаването си бях съставени от лилави, тъмно сини, светло сини, зелени, жълти, оранжеви и бивши червени. Не разбирам цялата олелия около събитието. Гей общността иска същите законови права като останалите, при условие, че в България традиционно законите се заобикалят от всички. Приятели, всички сме жертва на калпавата система, просто вие още имате илюзии относно разводите. Любовта си е любов, но хич не е толкова просто.

Ех, много чувствителни сме станали, медиите ни развалиха. Ето, след година и половина ежедневна черна хроника и приказки за смърт по телевизията, сега всички рязко изпаднаха в потрес, когато на един датски футболист му прилоша на терена. Обичате си драмата в ефир и това е. Честно да ви кажа, повече се притесних не за неговото здраве, а за вашето.

 

 

Драго Симеонов

Станете почитател на Класа