Димитър Ганев: Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ"

Димитър Ганев: Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ"
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    13.06.2021
  • Сподели:

Политологът смята, че има ръст при "Има такъв народ", но не вярва да достигнат 30 депутата отгоре. А при Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" не очаква нарастване на електоралната подкрепа

 

"По време на кампанията се очакват скандали, които ще повлияят изборите. Не се задълбочава в скандалите, най-голямото събитие са санкциите по закона „Магнитски“. Това заяви в предаването "Офанзива с Любо Огнянов" по Нова нюз политологът от "Тренд" Димитър Ганев.

"Уволнението на проф. Кантарджиев бе най-голямата политическа грешка на служебния кабинет. Тази кадрова чистка се удари в стена в този случай, въпреки политиката на „изчегъртване“. Ситуацията бе приета като лична вендета от д-р Кацаров и несправедливост", коментира Ганев.

Той смята, че има ръст при "Има такъв народ", но не вярва да достигнат 30 депутата отгоре. А при Демократична България и "Изправи се! Мутри вън" не очаква нарастване на електоралната подкрепа.

"Съставянето на следващо правителство зависи от "Има такъв народ", ако прекрачат "червените" линии, които са си поставили, да се коалират с т.нар. партии на статуквото, ще има кабинет. Част от служебния кабинет може да бъде припознат за редовен кабинет", сподели Ганев. А според проучванията към момента, малка преднина начело имат ГЕРБ.

20% от избирателите са взели решение за кого да гласуват или в самия ден на вота, или няколко дни преди това.

Според него от "Има такъв народ" горят мостове, като отказват коалиране с БСП, но не смята, че ще има трети избори. Защото ако се случи, може да доведе отлив от подкрепата към партията на Трифонов.

"На редовните избори вотът беше протестен срещу ГЕРБ, но не се знае дали той ще е толкова силен след оттеглянето на Бойко Борисов", каза още Димитър Ганев.

 

 

 

Станете почитател на Класа