В мрака на невежеството всички котки са сиви

В мрака на невежеството всички котки са сиви
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    12.06.2021
  • Сподели:

А България беше, е, и за огромно съжаление ще продължава да бъде перфектната колония...

 

Планетата не се нуждае от голям брой „успешни хора“.


Планетата се нуждае от миротворци, лечители, реставратори, разказвачи и обичащи всички видове.


Тя се нуждае от хора, с които да се живее добре. Планетата се нуждае от хора с морал, които са готови да се борят, за да направят света по-безопасен и хуманен.


А тези качества са твърде далеч от „успеха“, както е дефиниран в нашето общество“. 


Далай Лама

 

Ако надниикнем назад във времето, България винаги е начело в своето верноподаничество. Преди 1944 г. сме послушен васал на Германия. До края на Студената война сме най-верният „брат“ на Съветския съюз. Днес, сме класически американски протекторат.

 

Американски войници атакуваха цех в Пловдивско. Инцидентът беше пазен дълго в тайна и обвит в жалка медийна тишина... А, когато стана невъзможно повече да бъде крит, „нашите институции започнаха смутено да си мачкат капите и да се чудят как хем да кажат нещо смислено, хем, опази Боже, да не обидят случайно американските приятели...“/изтъкна „политически некоректно“ Петър Волгин/. Духовното и националното обезличаване на българската нация и погазване на жалките остатъци от суверенитет, се задълбочава и от слугинажа и марионетната активност на всички елитни медии.

 

Санкциите срещу български граждани по закона „Магнитски“!!! За които днес всички медии заговориха в хор, като по команда – всички се радват и чинно благодарят на „Велия – Голям брат“, че е бил така добър да ни отърве от мафията и корупцията...


Странна дъбилност – та всичко това го има констатирано, анализирано, формулирано и обосновано в списание „Сигурност“ от 10 години. Тези „величествени и магнитични“ прозрения, подписани от американския президент за дъното на българската действителност – факти, известни на всички български баби и отразявани десетилетие в рубриката „БОДЕ.BG“/Българи от Дъното на Европа/, кара колегията на списанието гордо и беззъбо да се присмее на лицемерието и медийната родна несъстоятелност. Духът на правдата и съзидателността, моралните устои на нормалността – отхвърлят категорично тези, които ни четат проповеди за демократичност през своя разрушителен и егоистичен колониален стил, от името на една пропагандна, оскотяваща бездуховна безпринципност и лицемерие. Тази безпринципна мерзост – наложила ни тъмницата на статуквото, тегне като демонично проклятие над съдбата на родината. Политическите сили продължават да търсят дивиденти от дейности и по начини – унизителни за националната ни същност и достойнство.

 

Гууд бойс енд гърлс – братя българи, разбираме ли, защо е днес цялата тази изкуствена, закъсняла еуфория.?! Ако трябва да сме пределно искрени, което ни задължава да бъдем политически некоректни, този случай буквално изглежда така:


Отвъд океанската Централа вече е недоволна от своите избранници в колонията си България. „Тези хора, които сега всички пустосват – казва Волгин, станаха толкова могъщи основно благодарение на подкрепата на евроатлантическите ни братя. Нито Борисов щеше да управлява толкова дълго, нито Пеевски щеше да е такъв всесилен олигарх, нито Божков щеше да е бизнесмен, от когото всички се страхуват, ако я нямаше тяхната подкрепа“. Дошло е време да си сменят юнаците. Започнали са вероятно да се самозаблуждават, че са станали „фактори“, че могат да решават самостоятелно и да прибират повече, отколкото им е било проектирано и позволено. И така са станали излишни – както на местната аудитория, така и на чуждоземните си покровители. И покровителите се отървават от тях. Точно преди изборите и с 10 години закъснение /предвид интересите на държавата, в която се вихриха и попиляха всичко нормално и стойностно пред очите ни.../

 

...Извинете, ама каква е тази „национална“ радост.?! Нали знаете, че на мястото на тези момчета вече са инсталирани други, които докато ни мачкат и безчинстват ще гледат Големия брат със същото обожание и послушание. Колкото и да се напъвам, не виждам тук нито справедливост, нито някакво тържество на демокрацията, нито отрязване на главата на мафията. В мрака на българското невежество, отново всички котки са сиви.


„За колониалния характер на държавата ни бяха показателни и чисто физическите движения в пространството във вечерта, в която бяха обявени санкциите. – „политически некоректно“ стреля по БНР Петър Волгин в коментара си за санкциите. – Лидерът на най-голямата българска партия, тази, която управляваше България повече от 10 години, побърза да отиде в американското посолство. Натам се затича и неговият евентуален заместник, известен както с любовта си към различни партии, така и с непробиваемия си евроатлантизъм. А за да бъде верноподаническата картинка пълна, в главното посолство в нашата столица отиде и лидерът на „умнокрасивата“ десница. В същото време президентът на България прие един заместник-помощник секретар в американското финансово министерство, който благоволи да му разясни толкова дискутираните санкции. /На мен все ми се струва, че българският президент трябва да се среща с други президенти, а не със заместник-помощник секретари. Ако чуждестранните чиновници се виждат, когато си поискат с нашите президенти и премиери, това е най-сигурният знак, че сме колония, оперирана от всякакво усещане за значимост/. 


Не може да не сте забелязали, че в последно време върви ожесточена борба между основните български партии за приза „най-безспорен американофил“. Основното обвинение на ГЕРБ към служебното правителство и президента Радев е, че били руски агенти, че ги движела Москва /„през зловещия проект за национално единение „БРОД за България“ и кръга около списание „Сигурност“, целящ да разруши прекрасния евроатлантически свят, създаден в България от доскорошните управляващи“– така беше формулирана заплахата в годините през същите тези медии, служби и прокурори – собственост на Пеевски и Борисов/.


Противниците на ГЕРБ пък контрират с тезата, че както президентът, така и служебният премиер са натовски генерали и че евроатлантизмът е в кръвта им – продължава Волгин. Освен това атакуват Борисов с обвиненията, че е позволил „Турски поток“ да минава през България и че е допуснал мегашпионите Петров и Бащиров да тровят български граждани. Цялата тази препирня изглежда като извадена от произведение на абсурдистки автор, но най-тъжното е, че е напълно реална. И нещо по-лошо.

 

Препирни като тази са най-доброто доказателство за васалния манталитет на основните политически фигури в страната ни. Главният спор не е за това какво трябва да се случва в България, за да бъде тя просперираща държава. Главният спор е за това кой да спечели титлата „най-отявлен русофоб“ и „първи американофил“. Политиците в държава, която държи на своята независимост, не се държат така. Така се държат политиците в колониите. А България беше, е, и за огромно съжаление, ще продължава да бъде перфектната колония.   

 

...Ясно зависими от чужди държави, безогледно загърбили всичко свято. Оскотяващи зависимости и бездуховност са заляли живота ни. Подставени и случайни хора са обсебили медии, власт, дните ни, истината.., търсейки дивиденти от девалвиралото, грозно статукво – поразило националната ни цялост, обезчестило националното ни достойнство, ограбило националното ни богатство, обрекло държавността, бъдещето и българските национални интереси на себе си...

 

   САЩ и Брюксел, наложили десетилетия това колониално статукво, днес пак ни прочистват от гнилочите на натрапените ни от тях протежета, обсебили чрез „евроатлантически ценности и методи“...“силният /според рекламния клип на посолството на САЩ/ български дух“ и живот на българите. Институции, правосъдие, банки, служби за сигурност, контрабанда, медии, фондове, пазар, здравеопазване, бъдеще – всичко концентрирано в тях... И  Европейската перспектива за Балканите – Македония /Северна/; Ролята на българското посредничество за процеса Турция – ЕС...; НАТО в Черно море; Инициативата „Три морета“; Санкциите срещу Русия; Заплахата от война и новата среда за сигурност в България – превърната в прифронтова държава с елиминиран суверенитет…


Същите хора, от същото това „статукво“ ни декламират едни приказни приказки от „първа инстанция“ като ментори на Всевишния...Този, същият „Началник- Брюксел”, който формулира състоянието на България /точно във времето на нейното председателство/ – като водеща класациите в ЕС по смъртност, по миграция на млади хора и трудоспособно население, по обезлюдяване на цели региони... Определиха България като най-бедната държава в ЕС със милиони хора, живеещи в бедност, с пенсионери, които масово мизерстват с пенсии, които са шокиращо ниски за държава-членка на ЕС, с ширеща се престъпност и корупция...

 

...Точно сред тази нарастваща абсурдност на обществено-политическата и военна обстановка, активно запълвана от драматургията „Магнитски“с трагикомични нюанси, вкарала българското общество в еуфория на „национална победа“ по футбол с чалга перспективите и с убеждението, че има такъв народ и „такава държава“... Сред тази нарастваща абсурдност, един чужд закон, без решение на български съд, без дори намек от българската прокуратура за престъпление, без намеса на националните служби за сигурност... – нас, българите „ни спасява законодателство“ от десетки хиляди километри, като ни казва това – което всички баби по кюшетата на България си го говорят от години... Ако приемем резултатите и констатациите на този чужд закон, то не следва ли, че се отказваме от националните си институции и всички такиви – функционирали на територията на Р България през този период. Те практически са покровителствали тези престъпления, което ги превръща в съучастници и субекти – носители на вина, успоредно с нарочените от „Магнитски“ лица... Само лица и фирми, свързани с тях ли ще бъдат санкционирани, според изискването на този „ЧУЖД“ закон, или следва да бъдат санкционирани и институциите и държавата, която те притежаваха и я бяха превърнали просто в собствена фирма.?! Нима след санкциите, произтичащи от „закона Магнитски“ ние, скъпи сънародници ще придобием „ново национално самочувствие“ и критерии за морал и отговорност на нашите държавници и политици...– с друг мироглед и отговорност пред Родината.?!

 

„Тази земя /Турция - бел. ред./ е нашата земя. Ние не сме имигранти тук. Турция е нашата родина. Останахме там /в България / след Османската империя и нашата битка е в защита на нашата турска идентичност, в защита на нашите език, религия и обичаи“– заявява в Турция лидерът на българска парламентарно представена партия, конструирала и наложила „Модела КОЙ“, излъчила Пеевски като острие на този модел... Не е ли логично и достатъчно  това противоконституционно изявление за нас българите, за съдебната и правоохранителна система, ако има „такава държава“ и „такъв народ“ – да се самосезираме и ликвидираме това антибългарско квазимодо .?! Иначе, следва тежкият извод, че и „този народ“ и „тази държава“са производни на „Модела КОЙ“ и собственост на едно от лицата, посочено от „Магнитски“. А всички юридически субекти, свързани с тези лица , подлежат на санкции и стават част от „Черния списък“ на САЩ... Божествена красота, Господи..! В годините на национални катастрофи и войни, българите отправяха молитвеният зов :


„Бог да пази България“!
Днес, взорът ни е към „Магнитски“ и „евроатлантическите НИ спасители“ от „Модела КОЙ.?!

 

Ако ликвидираш, не произвеждаш, не изпълняваш клетвата си, ако разрушаваш, крадеш, ако убиваш, рекетираш, ако продаваш момичета, ако изнасяш културно-историческо наследство, предаваш Родината, продаваш земята ѝ, ако защитаваш интересите на чужди правителства, ако достойно целуваш подметките на поробителите, ако участваш и/или стимулираш националния, социален и демографски разпад на страната ни, ако си вреден за България – успешен е бизнесът и животът ти!

 

Аналогията е проста!

 

Толкова по-успешни сте, колкото сте по-вредни за България! 
Фундаментална истина е, че свободата на отделния човек не може да елиминира личната отговорност на всеки. Светлината на Гьоте /различно е от Магнитски/ – няма да освети истинските ВИНОВНИ /но, ние тях си ги знаем...и нека ги дарим с вечно презрение/.


И никога да не забравяме, че „виновността на виновните не намалява трагедията на невинните...“

 

... И питам аз моите близки хора и читателите на списание „Сигурност“ - приятели мои от научните общности, българското войнство и интелектуалци на България, кои са „мижитурките“ ?!!

 

„В югоизточната част на Европа има територия от 111 000 кв.км., където властва корупцията, простащината, лъжата и двойните стандарти, шири се дебилизация и животинска страст към пари и забогатяване...“ На тази територия неолибералната пазарна система е наложила статуквото, което днес брани с целеви спомагателни фондове, структурирани от общите бюджети на страните членки и генериращи корупция, социална несправедливост и безкрайна зависимост на народите и държавите от финансовите корпоративни мастодонти.

 

Тази гигантска далавера, развяла знамето на демокрацията се стовари върху малка България. Абсурдно е при министър на финасите, нашата държава да има вицепрезидент по „харченето на фондовете“ ?! Или военен министър от ВМРО, плащащ на зелено несъществуващи изтребители.?!

 

Някъде около горните абсурдни изречения /с харченето на фондовете/ българското общество изгуби както жалоните на реалността.., така също и суверенитета си.
Вече не е достатъчно да се констатират фактите, да се назовават задкулисията, съпътстващи живота ни с истинските им имена...

 

...Днес е крещящо необходимо да търсим и намираме решения!
  Нов път ѝ трябва на България, по-справедлив, по-достоен, по-човечен...
 Не е нужен „Брод за промяна“ модела на управление.
„Брод за България“е Кауза, която е нужна за промяна модела на развитие !

 

Нашето списание открехва с голямо усилие тежка каторжническа врата, зад която се мярка късче зелена земя „свободна за други птици, не нашите....“!

 

Тридесет години след избухване на Демокрацията, България – затънала в мизерия
И циганизация, без образование, енергетика, икономика, селско стопанство, здравеопазване, без сигурност и суверенитет – смайва света с изненадващ цивилизационен удар "Магнитски"– Херо-фалц от Бистрица ?!
Не, уважаеми, гуд бойс енд гърлс, господа другари, дами и господа, братя Българи...


................................................. „Някой”  поръча „Триумфа Магнитски“...

Когато за България положението отдавна  не е тревожно, а трагично...–
Гнилите ябълки за родината ни са доказано планирани...
...Както и триумфът... Триумфът на един провал...

...Когато, над 40% от 16годишните са неграмотни, чалгата и наркотиците са заляли прекрасната ни Родина, а 65 хиляди полицаи присъстват само при охраната на Парламента, логистиката на статуквото и разпределението...
...Когато най- отявлените мутри стават премиери, а МВР и Службите са частни...


...Когато, нашите нови Партньори и „Велики сили” са съгласни с това и дори го покровителстват...

 

Тогава, уважаеми дами и господа, господа – другари, гуд бойс енд гърлс, скъпи братя българи, тогава... следва гражданска война или там някаква революция – за да умрем достойно, а не като дрисльовци.


Но след 30 години „тишина“, „всяка магнитична революция“ е част от статуквото.


Просто, ще подменят мутрите с други мутри... Вижте колко „омиротворители“ се навъдиха по света.., те какво ще „работят“, ако няма нужда да мироналагат...

Така че – време е за война, братя Българи...
Поне да ни сменят мутрите... с вносни.
Или с F-16... И Слави да ни попее малко за фон...

 

Светът няма да бъде разрушен от тези, които вършат зло, а от тези, които ги наблюдават без да правят нещо по въпроса.“
Алберт Айнщайн

 

 

Лазар Мурджев

Станете почитател на Класа