Тракторът измести ВМW в изборната надпревара

Предстоящите избори отключиха небивала енергия у депутати и министри. Политиците изведнъж се втурнаха при хората – и то с непривична за тях оригиналност. Видяхме какво ли не.
Карането на трактор в нива и дъжд се оказа по-привлекателно от седалката на служебно BMW. Както и жъненето със сърп. Видяхме лидер на партия с плюшени мечета. Даряващи кръв политици. Впечатлихме се от мажоритарен кандидат, осигуряващ безплатни мамологични прегледи. Вчера станахме свидетели и на цяла протестираща парламентарна група пред Министерството на външните работи. Очакваме още идеи.
Защо обаче политиците се срещат с избирателите си дни преди вота? По-логично е да си вършат активно работата, докато имат лостове за това. Помним дългите ваканции на Народното събрание през зимата и пролетта. Заради тях важни закони се приеха в последния момент. Дори мажоритарният вот търпи сериозни критики, защото влезе в законодателството на финалната права.
Леността на политиците през мандата трудно може да се компенсира с предизборна активност. Дори ако е опакована в трактор, плюш и гръмки обещания.

Станете почитател на Класа