„Промяната“ финансира с близо 1,5 млн. лв. от бюджета анонимна поляна в район „Овча купел“

„Промяната“ финансира с близо 1,5 млн. лв. от бюджета анонимна поляна в район „Овча купел“
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    04.01.2024
  • Сподели:

"Посрещнахме 2024 година с новината, че финансовият министър на „промяната“ Асен Василев и кметът на „промяната“ Васил Терзиев са издействали на кмета на район „Овча купел“ от „Промяната“ близо МИЛИОН И ПОЛОВИНА ЛЕВА от ДЪРЖАВНИЯ БЮДЖЕТ за анонимна поляна с две врати, която щяла някога да бъде спортна площадка", пише в профила си във "Фейсбук" Борислав Куртев.

 

 

Какво пише в текста от държавния бюджет за 2024г., приет със закон от Народното събрание, след като предложенията са внесени от министъра на финансите, получени от кмета на София и районните кметове:

Приложение 3, номер на проекта 1240, стойност 1.498 млн. лв.

„Ремонт на съществуваща спортна площадка на открито. В момента поляна с две врати – искат да стане с ограда и изкуствеа материа + тенис кортове“.

Къде в София е тази „поляна“ - не е ясно. Защо ремонт на спортна площадка струва 1 498 000 лева от джоба на данъкоплатците - също не е ясно. Такава информация нямаха нито депутатите в бюджетна комисия, нито общинските съветници от ГЕРБ-СДС. Ето така се управляват община и държавата от „спасителите“-анонимно и аматьорски!

С колегите ми все пак решихме да потърсим тази поляна и уведомим широката общественост къде е тя и как изглежда, за да знаем къде отиват парите на столичани. Поляната-игрище за близо милион и половина се намира в район „Овча купел“, управляван от кмет от „Демократична България“. Точният адрес е улица 657 и улица „Клисурска“.

Оставям на Вас да прецените дали тази инвестиция си струва. Ще продължим да следим  дали този милион и половина лева се изразходват по предназначение!

 

 

Видео: https://www.facebook.com/borislav.kurtev/videos/2201843020017684/?ref=embed_video&t=2

 

Станете почитател на Класа