Какво става в банковия сектор в България? Мислите на един лаик

Какво става в банковия сектор в България? Мислите на един лаик
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    10.10.2023
  • Сподели:

Днес се наложи да намеря банкомат на КБС груп. Реших,че това е безкрайно лесно и изпълнимо за нашия квартал.  Първата ми мисъл е за спирката на автобусите на кръстовището на Никола Габровски и ГеМе-то! Крача бодро иииии греда. Офисът на банката в ремонт, и двата банкомата не работят.. 

 

 

Започва леко да ми горчи в устата. Сещам се за клона на Хайтов. Паля калинката и тръгвам. Завивам и виждам постер с надпис преместихме се, следва дребен шрифт, който не виждам. Вече усещам ясен горчив вкус. Реших да паркирам и да се върна да прочета ситния шрифт! Търсих място да паркирам почти до Плиска, на има няма 2 км....Решавам,че е достатъчно топло, вероятно за последно, дет се казва и тръгвам обратно пеша, но по Кюри. Помня,че там имаше Булбанк, но решавам,че може да бъда изненадана и нейде там да е новият офис на ОББ. 

Нужно ли е да казвам,че ударих на камък ,греда и още няколко подобни предмета. Вече много ми горчи, не от ходенето, но ясно си давам сметка как банкоматите рязко са намелели... В Билла вече няма, например. 

Вървя и прехвърлям колко много банки имаше допреди няколко години....  Почти виждам Интерпред и се сещам,че наоколо имаше офис на Райфайзен, които вече са част от КБС груп! О, вече са ОББ. Докато пресичам, си мисля,че вероятно тук са се премстили. Заставам пред банкомата иииииии камък,греда и т.н.... Не работи! Вече съм повече от раздразнена. Тръгвам към Плиска. Светва ми ламБата,че в супера ВМВ има банкомат, някакъв от последните мухикани-банкомати по търговски обекти. Запътвам се натам и се опитвам да се сетя кога точно банковите офиси намаляха драстично. Булбанк закри офиса си в Дианабад, СиДжиЕкспрес банк изчезна, Тексим закриха доста офиси, Алфа банк изчезна преди много години, сега Райфайзен,малко преди това Сибанк,ЦКБ почти нямат офиси, ДСК също са намалили офисите си.
Нещо става в банковия сектор, мисля си аз. Влизам в супера, банкомат има,но вече е на Булбанк, не на ОББ! 
Вече ми е загадъчно! Сещам се за Т-маркет, тръгвам натам в последен опит! Там свърших работа.
Та, нещо ми горчи и мирише цялата тая работа.. Имаме трима ясни игрча в банковия сектор в БГ- Пощенска, Булбанк и КБС Груп. По мое мнение, другите ще са с още по-западаща дейност.
И като казах загадъчно, реших да проверя официалното инфо за ОББ (КБС) През годините собственици са били:
Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), Булбанк и финансовата компания Опенхаймер, които продават на Националната банка на Гърция (все едно нашето БНБ да си купи ТБ в някоя съседна държава) и сега КБС груп...
Злато му е майката....

 

 

Поли Димитрова

Станете почитател на Класа