klassa_en Klassa.bg
27-05-2018

Вход|Регистрация|

Не сме закононарушители. Изградихме най-романтичния и живописен арт комплекс в Европа.

image
 • Автор: klassa.bg
 • Дата: 3.3.2016
 • Видяна: 46482 пъти

През последните 7-8 години в едни и същи медии се публикуват „журналистически разследвания” и др. материали, в които се твърди, че „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е извършила „незаконни строителни дейности” върху морския бряг. Подобни твърдения и публикации уронват престижа и авторитета ни и пречат на нашата търговска дейност. Съдът е единствената институция, която може да квалифицира едни строежи като „законни или незаконни” и да определя виновността на физически или юридически лица. В целенасочената и последователна медийна кампания срещу нас лесно може да се забележи преднамерена тенденциозност и необективност. Или може би целта на тази кампания е да се окаже натиск върху безпристрастността на решенията на правораздавателните органи?

Във връзка с тези наши констатации прилагаме следните пояснения:

 „АНЕЛ КОРПОРАЦИЯ” ООД е една от първите частни фирми, регистрирани в България (началото на 1989 г.).

2.     По време на дългогодишната ни история сме разкрили хиляди работни места и сме един от големите данъкоплатци в страната.

3.     През 2006 г. закупихме имот в района на гр. Созопол, м. „Буджака” на висока пазарна цена (може би най-високата на българското Черноморие), 255 EUR/ м

4.     През 2009 г. завършихме изграждането на Арт комплекс „АНЕЛ“ с всички необходими строителни документи и въвеждане в експлоатация /Разрешение за ползване - акт 16/.

5.     През последните години комплексът се превърна в една от най- атрактивните туристически дестинации в страната. Дарихме уникална скулптурна експозиция с шедьоври на българското изобразително изкуство на община Созопол. Ежегодно хиляди български и чуждестранни граждани посещават Арт комплекс „АНЕЛ“. Осигурили сме им свободно и безплатно преминаване през нашия имот, ползване на изградената от нас инфраструктура и улеснен достъп до морския бряг.

6.     Арт комплекс„АНЕЛ” постигна най- високата оценка за туристически обект на българското Черноморие - 9.3 в Booking.com. Организирахме романтични и незабравими сватбени тържества на двойки от всички континенти и всички краища на света.

7.     За разлика от други собственици на имоти в м. „Буджака”, ние сме изплатили на общ. Созопол стотици хиляди левове местни данъци и такси, може би най-високите в общината.

8.     Арт комплекс „АНЕЛ” граничи със силно ерозирала брегова ивица, публична държавна собственост, увредена в резултат на дългогодишната дейност на каменна кариера, която е функционирала в непосредствена близост до имота ни в средата на миналия век. В резултат на този каменодобив големи площи от брега (хиляди кв. метри) са буквално „изядени“ и погълнати от морето, за което разполагаме с необходимите доказателства - документи, експертизи, аерофотоснимки от 50 - те години и др. за горното твърдение. От аерофотоснимките дори личи, че миденият плаж  и т. нар. „Тюленов залив” в началото на 50 - те години въобще не е съществувал, т.е. образувал се е от дейността на кариерата. Във всички скици и документи още при закупуването на имота брегът е обозначен като „скални остатъци от бивша кариера”.

9.     По наши наблюдения в района на м. „Буджака”, пък и в почти всички имоти граничещи с морския бряг по българското Черноморие, са изградени хиляди „незаконни” обекти - бетонни стълби, тераси, площадки, басейни, пристани, подпорни стени и др., но никой от тях не е „разследван” с подобна ревностна последователност, а някои фрапиращи случаи въобще не се забелязват от „разследващите журналисти” в „Капитал” и „Дневник”. Възприемаме този факт като целенасочено и дискриминационно отношение към нас и ще потърсим защита на нашите права пред българския съд, след събирането на достатъчно факти и доказателства (от публикации, коментари и др.). Освен това прави впечатление, че голяма част от позитивните коментари - мнения под публикациите в електронните издания на в-к „ Капитал” и в-к „Дневник” биват изтривани след публикуването им, а негативните са писани в една и съща стилистика и вероятно от едни и същи лица.

10.                        Атаките срещу нашия инвестиционен проект започнаха след «сигнал» на лицето Стефан Акрабов и бяха подкрепени с мощна медийна атака от вестниците „Капитал”, „Дневник” и присъдружните им електронни издания. Случайно или не, впоследствие се оказа, че г-н Акрабов и отговорният редактор на в. „Капитал” Йово Николов са закупили като съсобственици имот на няколкостотин метра от нашия комплекс, на първа линия на морския бряг /10 – 15 м. от морето/ до далян „Чайка”. Това е може би най-скъпият и престижен район на българското Черноморие. Затова изглежда абсурдно обстоятелството, че имотът е придобит за 1 000 лв. /около 69 стотинки на кв.м./. По този начин вероятно се икономисват местни данъци и такси.

11.                         Върху скалите до този „скъп” имот са цъфнали най-драстичните бетонни безумия – стълби, парапети, колони, площадки, тераси, по които до плажа слизат единствено въпросните господа и техните гости и близки. Ползването на горните „съоръжения“ от граждани е забранено. /Разполагаме със снимков материал от медиите/.

12.                         До днес Йово Николов, случайно или не, не е въвел в експлоатация къщата си с Разрешение за ползване – акт 16, въпреки че от дълги години тя е напълно завършена и се ползва, което е общоизвестно. Случайно или не, Йово Николов до днес не е декларирал къщата си и пред „Местни данъци и такси” в община Созопол, като по този начин вероятно данъците му за „гола“ земя са символични – 20-30 лева на година /при 69 ст. на кв. м./.  А дали и тези минимални суми е заплащал? Най-вероятно маститият журналист е „забравил” за това си задължение, а навсякъде по света неплащането на данъци е сериозно закононарушение. Абсурден е също така фактът, че за разлика от него, съпругата му Ива Петрони напълно добросъвестно е декларирала същата къща пред Сметната палата през 2009 год. ?

13.                         Известни са ни и други, подобни случаи, в които отг. редактор Йово Николов е „разследвал” „незаконни” обекти на наши съседи в м. Буджака. За съжаление ние съвсем случайно и без никаква причина се оказахме въвлечени в една безсмислена и безконечна махленска сага...

 

                                                 „Анел Корпорация” ООД

 

Коментари (1)

ВеликоТърновец каза: 2016-03-03 18:49:24

Арт-комплекс "Анел" е един от най-красивите архитектурни ансамбли, които може да се видят у нас, каквото и да се пише! В него има толкова много неща, които очароват и те карат да се чувстваш като в приказка-прекрасни архитектурни форми, оригинални скулптурните групи, малки тучни зелени ливадки, девствен крайбрежен скален ландшафт...И онзи тежък кръст, пред който наистина можем да се запитаме "Къде е Бог?"! И още, и още... А невярващите и зложелателите могат да погледнат това: https://www.youtube.com/watch?v=uB-bjaoj5Kw

Добави коментар

Всички полета отбелязани с * са задължителни


 • Моля въведете буквите от картинката.

Народно събрание

prev
next

Времето

София
 • София
 • Пловдив
 • Варна
 • Бургас
 • Русе
 • Стара Загора
 • Плевен
 • Пазарджик
 • Добрич
 • Враца
 • Разград
 • Благоевград
 • Перник
 • Ловеч
 • Видин
 • Кърджали
 • Сливен
 • Велико Търново
В момента15
 • Днес27.5.2018

  15

 • понеделник28.5.2018

  14|26

 • вторник29.5.2018

  13|27

В мрежата днес

prev
next