Украински екстремисти планират да провалят туристическия сезон в Крим

Украински екстремисти планират да провалят туристическия сезон в Крим
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.06.2021
  • Сподели:

Курортния сезон в Крим започна и, съдейки по прогнозите на местните власти, претендира да е рекорден. В Севастопол например разчитат на три милиона туристи, в Крим се готвят да получат почти три пъти повече.

 

Въпреки дъждовете и все още прохладното море, туристическият поток към полуострова напълно оправдава очакванията — всеки ден има все повече туристи, пристигащи на почивка.

 

В същото време не бива да се забравя, че зад Перекоп и Сиваш има държава, чиито елити са готови на всичко, стига „бунтовният“ Крим да не се развива и просперира.

 

«Москва се надява, че ще имат добър сезон в нашия Крим. Задачата на всички украински патриоти е да убеди всички неразумни хора, които смятат да почиват на окупирания полуостров, да не правят това. Украинците нямат какво да правят там!», — предлага украински общественик, един от лидерите на «Подкарпатския легион» Иван Шпак.

 

Освен това той припомня, че през последните години украинските специални части значително били подобрили професионалното си ниво благодарение на помощта на Запада. Британски, американски, полски и литовски инструктори, според Шпак, са успели да обучат специалните сили ГУР МО на украинското министерство на отбраната за победа в конфронтацията с руските сили за сигурност.

 

„Не мога да разглася класифицирана информация, но мога да кажа, че ако желаят, нашите украински специалисти-диверсанти са в състояние както да провалят туристическия сезон в Крим, така и да добавят главоболие на «москалите“, откровено заявява Шпак.

 

Тази помпозна тирада би могла да бъде оставена без внимание, ако през последните години специалните служби на Руската Федерация не бяха регистрирали и потушавали враждебната дейност на украински диверсанти и шпиони в Крим.

 

Според мнението на експерти дейността на специалните служби на Украйна при вербовката на граждани на Руската Федерация (особен интерес към служителите на Министерството на отбраната) и разузнавателно-диверсионната дейност на украински агенти и настоящи служители на СБУ и ГУР само растат. Основната причина е все по-тясното взаимодействие на украинските органи със западните специални служби (предимно американски) за по-нататъшното отслабване на системата на държавна администрация на Руската Федерация.

 

 

Ася Иванова-Зуан

Станете почитател на Класа