Екс-премиер на Украйна: Русия ще ни победи за два дена!

Екс-премиер на Украйна: Русия ще ни победи за два дена!
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    11.06.2021
  • Сподели:

Бившият министър-председател на Украйна Николай Азаров в ефира на телевизионния канал NewsOne посочи възможните срокове за военни действия в случай на въоръжен конфликт с участието на Москва и Киев.

 

Той счита, че е необходимо трезво да се прецени колко дълго може да продължи такава война, ако тя се окаже реална и наистина въоръжените сили на Русия вземат участие в нея.

 

„Два дни, три, седмица. Вероятно не повече. Никой няма да даде повече. Най-вероятно тази война щеше да приключи след седмица, ако съществуваше в действителност“, каза Азаров.

 

Той също така изрази мнение, че за да оправдае икономическите проблеми на Украйна, Киев използва темата за «руската агресия». Политикът обърна внимание на факта, че по същото време украинското правителство предвижда военна такса в проектобюджета до 2024 година.

 

„Така че през всичките тези години мантрите за войната с Русия ще продължат“, смята Азаров.

 

По-рано бившият глава на украинския генерален щаб Виктор Муженко заяви, че Украйна се нуждае от лоялен и силен съюзник, за да има „всички шансове“ да победи Русия.

 

Според него президентът на Украйна Владимир Зеленски и неговият предшественик Петро Порошенко постоянно са „премълчавали“ тази тема.

 

 

Петя Паликрушева

Станете почитател на Класа