Анг Сан Су Чжи е изправена пред нови обвинения в корупция в Мианмар, когато съдебния процесът наближава

Анг Сан Су Чжи е изправена пред нови обвинения в корупция в Мианмар, когато съдебния процесът наближава
  • Публикация: 
  • Дата:  
    10.06.2021
  • Сподели:

Свалената лидерка на Мианмар Аун Сан Су Чжи и други бивши служители от нейното правителство са били засегнати от нови обвинения в корупция, твърдят държавните медии.

 

Позовавайки се на комисията за борба с корупцията в страната, държавният вестник Global New Light на Мианмар заяви в четвъртък, че обвиненията, свързани с злоупотреба със земя за благотворителната фондация "Daw Khin Kyi", която Аун Сан Су Чжи председателства.

 

Те също така се свързаха с по-ранни твърдения на бившия главен министър на региона Янгон, че Аун Сан Су Чжи незаконно е приела от него 600 000 долара в брой, заедно с около 11 кг злато. 

 

Обвиненията са последната от поредицата, повдигната срещу избрания лидер Аун Сан Су Чжи, която беше свалена от армията на 1 февруари в резултат на преврат, който вкара югоизточната азиатска държава в хаос.

 

Две от процесите на Аун Сан Су Чи трябва да започнат следващата седмица в Найпидо, отдалечената столица, построена специално от военния режим, изслушвайки свидетелски показания.

 

В Найпидо, отдалечената столична цел, построена от предишния военен режим, нейният процес ще започне в понеделник по обвинения в нарушаване на ограниченията по време на предизборната кампания през миналата година и притежание на нелицензирани уоки-токи.

 

 

Guardian, Превод: Алекс Тодоров

Станете почитател на Класа