Руската бойна машина „Бумеранг“ може да се управлява от мобилен телефон

Руската бойна машина „Бумеранг“ може да се управлява от мобилен телефон
  • Публикация:  Ш.Меламед
  • Дата:  
    10.06.2021
  • Сподели:

Руската бойна машина Бумеранг може да се управлява дистанционно чрез мобилен телефон, съобщи в интервю Александър Красовицки, генералният директор на Военно-индустриалната компания, цитиран от ТАСС.


"Този Бумеранг, който имаме днес, се управлява от мобилен телефон. Той може да се движи назад, напред, да върти кулата и цевта. Можем да видим количеството гориво, което му е останало, както и да проверим температурата на маслото." обясни директорът.


Модулната платформа на танкетата осигурява възможност за създаване на бронетранспортьор, колесни бойни машини на пехотата, бойна машина за тежко въоръжение и други видове брониран транспорт.


Друго предимство на платформата Бумеранг е способността му да плава.


Системата за бронетранспортьори дебютира на 9 май 2015 г. на военния парад, проведен в Москва по случай Деня на победата във Втората световна война.


Представената по време на събитието версия включва противотанкови управляеми ракети, 30-милиметрово оръдие и 7,62-милиметрова картечница.
Бумеранг също така разполага с роботизирана система за управление, която позволява автоматично да се засичат целите, определени от оператора на модула за атака.

Станете почитател на Класа