6 ужасни прогнози за човечеството

6 ужасни прогнози за човечеството
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    09.06.2021
  • Сподели:

Апокалиптичните прогнози почти винаги изглеждат нереални и много далечни, но какво ще стане, ако ви кажем, че се предвиждат едни от най-лошите сценарии за следващите 10 години, пише сръбският Blic.

 


Учените прогнозират, че през следващото десетилетие светът ще се бори с изкуствен интелект, ГМО, болести, вируси ...

Ето най-лошите черни сценарии за следващите 10 години:

Безпилотни самолети-убийци

Програмираните дронове, които се бият вместо хората, звучат като страхотна идея. Но какво, ако ударят грешната цел или попаднат в ръцете на терористи? Или някой ги програмира за геноцид?
Хакерски атаки

Представете си, че имате важни данни на едно място - имейл, телефон, компютър? И в това устройство някой може да ви влезе и да открадне всички ваши данни. И за да получите данните си обратно, ви поиска огромно количество пари?
Опасността от притежаването на смартфон е, че подобни устройства често са обект на злонамерени хакерски атаки. И за данните в тях хората са готови да платят огромни суми.

Изчезване на работни места

С напредването на технологиите все повече и повече работни места стават ненужни.
Според анализа на Blic тези професии, които все още не са обект на изчезване, са водопроводчици, електротехници, медицински сестри и всички други, при които човешката креативност не може да бъде заменена.

Изкуствен интелект

Служител на разузнаването на ЦРУ признава, че е наблюдавал своите "цели" чрез личните си устройства като компютър и телефон.

Прогнозата за следващите 10 години е, че изкуственият интелект ще проследява всяка наша стъпка, следователно поверителността ни ще остане в историята.

Фалшиви новини

С помощта на технологията Deepfake е възможно да се сложат „в устата“ на всеки човек неща, които никога не го е произнасял. Представете си лидер на велика сила, който прави садистични изявления.

Такава фантазия може да бъде реализирана и с такива програми няма да можем да различим кое е вярно и кое невярно или редактирано.

Биологични оръжия

Бил Гейтс многократно е предупреждавал, че пандемията се приближава към света, което ще направи населението "сляпо и глухо".

В този контекст той споменава ГМО, както и тези, които искат и разработват биологични оръжия, за да създадат хаос в света.

Вируси

Британски учени са предупреждавали на няколко пъти за съществуването на бактерии, устойчиви на антибиотици.

СЗО потвърди, че подобна резистентност е най-голямата заплаха за здравето на световното население и развитието на човешката раса. Според черната прогноза на СЗО такива супербактерии ще убият 24 милиона души до 2030 година.

Станете почитател на Класа