Румяна Коларова за „Има такъв народ“: Тази партия не е за парламента

Румяна Коларова за „Има такъв народ“: Тази партия не е за парламента
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    08.06.2021
  • Сподели:

Претенциозно е и доста смешно, когато един шоумен каже, че няма да се кандидатира за депутат, смята политологът

След това, което видяхме от Слави Трифонов, не беше логично той да се кандидатира за депутат. Отказът му е продължение на линията му за поведение. Тази партия не е за парламента. Тя не показа, че иска да участва активно и да налага стратегия. Дори опитният председател на парламента показа, че не може да го ръководи.

Това заяви политологът доц. Румяна Коларова в студиото на сутрешния блок на БТВ.

Според социолога Първан Симеонов Трифонов има лични причини, поради които не може да ходи в парламента. „Ще се разчита на това, че гласуването за ИТН беше анти-ГЕРБ“.

Доц. Коларова припомни, че когато си депутат, си представител на част от българите, а президентът е представител на целия народ. В този ред на мисли анализира поведението на Трифонов и решението му да не се кандидатира за депутат: „Претенциозно е и доста смешно, когато един шоумен каже, че няма да се кандидатира за депутат“.

„Слави разбира, че явно ще има по-дълъг парламент. Той преценява, че това ще е трудно за него. Патриотите се опитват да максимизират резултата като правят крачка встрани“, коментира Симеонов. Според него тази мода е започнала още с Доган. „Едно цяло политическо поколение чува, че народът иска обновяване“.

„Терминът „нова лява коалиция“ е голяма глупост. Това е опит за частична организация. Имаше голяма лява коалиция, когато Първанов я направи“, каза доц. Коларова по темата за БСП.

 

 

 

Станете почитател на Класа