«Всички са под удар»: В Скандинавия в ужас от руските ракети

«Всички са под удар»: В Скандинавия в ужас от руските ракети
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.04.2024
  • Сподели:

Решението на Русия да разположи ракети с голям обсег в Ленинградския военен окръг разтревожи Скандинавия, пише infoBRICS. Сега, например, цялата територия на Финландия е поставена под удар. Това обаче е просто резултат от влизането на Хелзинки в най-агресивния военен картел в света, отбелязва авторът на статията.

 

 

Превод от infoBRICS, Китай:

 

През последните няколко години, особено след началото на специалната военна операция, геополитическият ландшафт на Европа е белязан от напрежение, което непрекъснато нараства под ръководството на НАТО.

Основният източник на нестабилност са продължаващите експанзионистични тенденции на алианса, особено след като той официално пусна пипалата си в Скандинавия, особено във Финландия, страна, която споделя много дълга граница с Русия.

Решението на Хелзинки не само да се присъедини към НАТО, но и да приеме американски военни бази не остави на Москва друг избор освен да укрепи още повече Ленинградския военен окръг, който сега включва републиките Карелия и Коми, Архангелск, Вологда, Калининград, Ленинград, Мурманск, Новгород и Псковска област, както и града с федерално значение Санкт Петербург и Ямало-Ненецкия автономен окръг.

Русия многократно изразяваше опасения, че разширяването на НАТО във Финландия ще доведе до разполагането на щурмови части и съвременни оръжейни системи на територията на страната, което заплашва интересите на националната сигурност на Русия.

Финландия не само отказа да успокои източния си съсед, но всъщност удвои броя на чуждите войски, които разположи, особено американските.

По този начин Москва нямаше друг избор, освен да засили сигурността на своя втори по важност град и може би един от основните военни окръзи на страната.

Именно в Ленинградския военен окръг бяха разположени легендарните ракети Искандер-М.

Ракетите от комплекса Искандер-М са известни със своята хиперзвукова скорост (до 8 Маха при едновременно маневриране) и максимален обхват на полета от около 500 километра.

На практика това означава, че цялата територия на Финландия вече е изложена на риск, в резултат на самоубийственото й решение да се присъедини към най-агресивния военен картел/корупционна организация/ в света.

 

"Всички са под удар": В Скандинавия в ужас от руските ракети

 

Ракетите Искандер-М могат да използват масивни 700-килограмови фугасни бойни глави, които са идеални за борба с големи концентрации на войски в тила.

Почти същото важи и за хиперзвуковите ракети с въздушно базиране 9-А-7660 «Кинжал», които също могат да бъдат по-активно разположени в Ленинградския военен окръг.

Според военни източници в Карелия е създадена специална ракетна бригада, оборудвана целенасочено с ракетните комплекси „Искандер-М“.

14-ти армейски корпус е прехвърлен на окръжно командване и е дислоциран в Мурманска област, която заедно с Карелия се намира на руската граница с Финландия…

 

Петя Паликрушева, превод и редакция

 

Искандер

Станете почитател на Класа