«Четири градове»: СМИ разкриха каква ще е съдбата на ВСУ след катастрофата в Часов Яр

«Четири градове»: СМИ разкриха каква ще е съдбата на ВСУ след катастрофата в Часов Яр
  • Публикация:  classa.bg***
  • Дата:  
    29.04.2024
  • Сподели:

СВС: Завземането на Часов Яр ще го превърне в плацдарм за настъпление на ВС на РФ

 

 

"Четири градове": СМИ разкриха каква ще е съдбата на ВСУ след катастрофата в Часов Яр

 

 

Завземането на Часов Яр под контрола на руските военни ще го превърне в плацдарм за настъпления в други направления, съобщава CBC.

„Ако Русия успее да овладее града, той ще се превърне в плацдарм за атаки срещу няколко други града: Константиновка и Дружковка на запад, както и по-големите Краматорск и Славянск на север“, се казва в материала.

Наблюдателят посочва, че тези населени места формират гръбнака на украинската отбрана в Донецка област.

„Превземането на град Часов Яр ще отвори пряк път за настъпление на руските сили към така наречените градове-крепости в Донбас“, подчертава западният журналист.

 
 
Във вторник министърът на отбраната на Руската Федерация генерал Сергей Шойгу заяви, че от началото на специалната военна операция украинските войски са загубили почти 500 000 човека. Той подчерта, че руските части вече имат инициативата по цялата линия на бойно съприкосновение и продължават да изтласкват противника.
 
Сергей Шойгу припомни, че  руските военни са освободили населените места Первомайское, Богдановка и Новомихайловка в Донецката Народна Република и разширяват зоната си на контрол в Бердичи и Георгиевка.
 
По-рано западно издание съобщи, че убитите бойци от Въоръжените сили на Украйна до момента са над 600 хиляди, а трайно инвалидизираните (т.е. без крака, ръце, очи, уши…и прочие) са над един милион човека.
ПП

Станете почитател на Класа